Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Holy Moly Winterfestival

In de komende kerstperiode zal in het centrum van Heerlen het project Holy Moly plaatsvinden. Samen met de gemeente Heerlen en centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad zal Incredible dit winterfestival organiseren.

Op donderdag 16 november is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden en ondernemers, iedereen is van harte uitgenodigd.

lees verder Uitnodiging 2e HM Infobijeenkomst

Praat mee over openbare ruimte Heerlen-Centrum

Raadsforum over Urban Green in Kantoor Contour op 1 november.

Iedereen die wil meepraten en meedenken over de publieke ruimte in het centrum is van harte welkom op het Raadsforum op woensdagavond 1 november. We gaan het hebben over de pleinen, het groen, de plannen voor parken, over water in het hart van de stad. Brainstormen en praat mee !

Voor het programma lees 20171019 Persbericht 2017 raadsforum 1 november Urban Green

Enquête fietsers in voetgangersdomein centrum

Enquête fietsers/scooters in het voormalig voetgangersdomein Heerlen centrum. Bij de bewonersraad Heerlen Centrum komen regelmatig klachten binnen over fietsers en scooters in de Heerlense binnenstad.

Sinds de gemeentepolitiek het voetgangersdomein hiervoor heeft vrijgegeven heeft, is het niet meer veilig voor de voetgangers. Fietsers crossen tussen het winkelend publiek en snijden in volle vaart de bochten af. Ook scooters maken de binnenstad onveilig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hierdoor ongelukken ontstaan met soms ernstige gevolgen. Daar wij dit een serieuze zaak vinden vragen wij u dringend om uw mening op dit punt.

Beantwoord onderstaande vragen.

Heeft u last van fietsers en/of scooters in het voormalig voetgangersdomein ? ja / nee

Zou u graag zien dat de situatie in het voormalig voetgangersdomein wordt teruggedraaid, zodat de binnenstad weer veiliger wordt ? ja/nee

stuur uw reactie naar info@bewonersraadhc.nl

 

 

Bewonersraad zoekt nieuwe voorzitter

De huidige voorzitter, Bert van Duin, heeft aangegeven dat hij per 31 januari 2018 zijn functie wil neerleggen. Dus is de bewonersraad op zoek naar kandidaten voor de functie van voorzitter. Het profiel voor de nieuwe voorzitter is:

De voorzitter is het gezicht van de organisatie, voor de stichting en voor de buitenwereld. Hij/zij heeft de volgende taken:

  • Leidt vergaderingen
  • Leidt het bestuur: neemt initiatieven, coördineert en zorgt dat de bestuurswerkzaamheden worden uitgevoerd
  • Vertegenwoordigt de stichting bij officiële gelegenheden
  • Neemt deel aan de vergadering van voorzitters van buurtorganisaties
  • Heeft intensief contact met de gebiedsregisseur Buurtgericht Werken van de gemeente.

Heeft u interesse is deze functie ?  Meer informatie kunt u krijgen bij Bert van Duin,  evanduin@ziggo.nl of  045-5751457,  of bij de secretaris  Pierre Snijders, pierresnijders@ziggo.nl of  045-5742342.

 

Nieuw Mantelzorgcompliment in 2017

Mensen die zorg krijgen van een mantelzorger kunnen het MantelzorgcomplimentPLUS aanvragen. Om in aanmerking te komen moet de mantelzorger in 2017 meer dan 8 uur per week, over een periode van minimaal 3 maanden zorg hebben geboden.

Voor meer informatie lees : 2017 0524 Zorgvragers kunnen weer Mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorgers

Aanvraag elektrisch oplaadpunt

thKRXI8MQQ

 

Mensen die in Heerlen wonen of werken kunnen vanaf nu ook een openbaar oplaadpunt voor elektrische auto’s aanvragen: dichtbij hun huis of bij hun werk. Met deze maatregel wil de gemeente beter aansluiten op de wens van steeds meer mensen om milieuvriendelijker te rijden en het elektrisch rijden stimuleren.

Lees verder Persbericht 20170315 openbare oplaadpunten elektrische autos

Buurtactie 2017

buurtactie

 

Ook in 2017 is de Buurtactie regeling weer van toepassing.

Wilt u uw buren leren kennen?

Wilt u zich inzetten voor kleinschalige activiteiten en initiatieven in uw buurt ?

Bekijk dan de mogelijkheden voor buurtactie-subsidie !

Meer informatie over de subsidieregeling vindt u op www.heerlen.nl/buurtactie. Heeft u een vraag stuur een mail naar gemeente@heerlen.nl of bel 14045 (en vraag naar bureau Buurtgericht Werken). Ook de Bewonersraad kan u helpen stuur een mail naar gerbischops@bewonersraadhc.nl.

 

Volg de bouw van het maankwartier

maankwartier

 

Volg de bouw van het Maankwartier.

Kom kijken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni.

lees verder   Maankwartier

dubbelklik op   webcamMaankwartier