Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Melden helpt

Scan

De sloop van winkelcentrum De Plu

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een voorstel voor asbestsanering en sloop van voormalig winkelcentrum De Plu. Daarvoor wordt nu een nationale openbare aanbestedingsprocedure gestart. Naar verwachting wordt medio mei gestart met de eerste werkzaamheden en is het werk eind van dit jaar klaar. Na de sloop komen op deze plaats woningen in een vergroende stedelijke omgeving. Wij kunnen ons voorstellen dat bewoners heel wat vragen hebben over deze sloop. Daarom wordt op dinsdag 13 maart vanaf 17:00 uur tot circa 19:30 een infoavond gehouden in het voormalige RABO gebouw op de hoek Promenade en Honigmanstraat. Iedereen is van harte welkom.

lees verder 20180220 Sloop De Plu

 

Nieuwe voorzitter Bewonersraad

Met ingang van 1 februari 2018 heeft de Stichting Bewonersraad Heerlen Centrum een nieuwe voorzitter. De heer Hans Pennings heeft het stokje overgenomen van de heer Bert van Duin. Het bestuur dankt Bert voor z’n inzet en wenst Hans veel succes toe.

Foto’s winterwandeling 2018

Voor de foto’s van de winterwandeling van zondag 25 februari zie tabblad Evenementen

 

Maatregelen afvalinzameling 2018

Wijziging afvalinzameling in 2018

Gemeente Heerlen gaat het scheiden van restafval stimuleren met een nieuwe regeling

zie verder persbericht 20171130 maatregelen afvalinzameling 2018

Praat mee over openbare ruimte Heerlen-Centrum

Raadsforum over Urban Green in Kantoor Contour op 1 november.

Iedereen die wil meepraten en meedenken over de publieke ruimte in het centrum is van harte welkom op het Raadsforum op woensdagavond 1 november. We gaan het hebben over de pleinen, het groen, de plannen voor parken, over water in het hart van de stad. Brainstormen en praat mee !

Voor het programma lees 20171019 Persbericht 2017 raadsforum 1 november Urban Green

Enquête fietsers in voetgangersdomein centrum

Enquête fietsers/scooters in het voormalig voetgangersdomein Heerlen centrum. Bij de bewonersraad Heerlen Centrum komen regelmatig klachten binnen over fietsers en scooters in de Heerlense binnenstad.

Sinds de gemeentepolitiek het voetgangersdomein hiervoor heeft vrijgegeven heeft, is het niet meer veilig voor de voetgangers. Fietsers crossen tussen het winkelend publiek en snijden in volle vaart de bochten af. Ook scooters maken de binnenstad onveilig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hierdoor ongelukken ontstaan met soms ernstige gevolgen. Daar wij dit een serieuze zaak vinden vragen wij u dringend om uw mening op dit punt.

Beantwoord onderstaande vragen.

Heeft u last van fietsers en/of scooters in het voormalig voetgangersdomein ? ja / nee

Zou u graag zien dat de situatie in het voormalig voetgangersdomein wordt teruggedraaid, zodat de binnenstad weer veiliger wordt ? ja/nee

stuur uw reactie naar info@bewonersraadhc.nl

 

 

Nieuw Mantelzorgcompliment in 2017

Mensen die zorg krijgen van een mantelzorger kunnen het MantelzorgcomplimentPLUS aanvragen. Om in aanmerking te komen moet de mantelzorger in 2017 meer dan 8 uur per week, over een periode van minimaal 3 maanden zorg hebben geboden.

Voor meer informatie lees : 2017 0524 Zorgvragers kunnen weer Mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorgers

Volg de bouw van het maankwartier

maankwartier

 

Volg de bouw van het Maankwartier.

Kom kijken tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 13 juni.

lees verder   Maankwartier

dubbelklik op   webcamMaankwartier