Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Deelautto’s in Heerlen

PERSBERICHT

Makkelijk van A naar B en terug

Deelauto’s in Heerlen

Heerlen is twee nieuwe deelauto’s rijker. De nieuwe deelauto’s van deelautobedrijf Greenwheels bevinden zich in de Weltertuijnstraat en bij de ingang van C-Mill aan de Jan Campertstraat. De deelauto’s verbeteren de bereikbaarheid van onze stad en de (duurzame) mobiliteit van onze inwoners én zorgen voor meer ruimte op straat.

Leefbare stad

De deelauto’s zorgen ervoor dat je makkelijk op je bestemming komt. Je hebt het gemak van een auto zonder de zorgen. De deelauto’s bieden daarmee ook een uitkomst voor inwoners die zelf geen auto bezitten, maar wel mobiel willen blijven.

Wethouder Mobiliteit Marco Peters: “Deelauto’s zorgen daarnaast voor meer ruimte in onze stad. Doordat inwoners auto’s met elkaar delen, is er minder plek nodig. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor bijvoorbeeld recreatie of groen.”

Omdat de deelauto’s in Heerlen al goed worden gebruikt, breidt Greenwheels de vloot uit. “Eén Greenwheels-auto wordt door ongeveer 25 actieve gebruikers gedeeld,” vult Greenwheels CEO Michiel Cuppen aan. “Samen zorgen zij inderdaad voor gemiddeld 14 minder privéauto’s op straat. We zijn verheugd met de verdubbeling van de deelauto’s in Heerlen, die in potentie 28 stilstaande auto’s van straat kunnen halen.”

Locatie deelauto’s

Naast de nieuwe deelauto’s aan de Weltertuijnstraat en de Jan Campertstraat, stonden er al twee deelauto’s op het P+R terrein in Heerlen-Centrum. Later dit jaar plaatst Greenwheels nog twee elektrische deelauto’s in de stad.

Comments are closed.