Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Heerlen een stad waar inwoners zich thuis voelen

PERSBERICHT

Toonaangevend bureau DELVA Landscape Architecture | Urbanism aan het werk voor Heerlen

Heerlen werkt aan een stad waar inwoners zich thuis voelen en bezoekers graag verblijven. Een plek waar iedereen kan genieten van een aangename, hoogwaardige en groene openbare ruimte. DELVA Landscape Architecture | Urbanism gaat hierbij helpen. Dit toonaangevende bureau voor landschapsarchitectuur en stedenbouw zal advies geven en ontwerpen maken voor de openbare ruimte in het centrum, passend bij de identiteit en groene ambities van Heerlen. Het betreft een langdurige samenwerking, waarin stap voor stap aan de binnenstad wordt gewerkt. Op korte termijn ligt de focus op kleine maar impactvolle vergroeningsprojecten die aansluiten bij het toekomstbeeld van een groene, levendige binnenstad
.

Wethouder centrumontwikkeling, Jordy Clemens is enthousiast over de keuze voor DELVA: “We bouwen samen met allerlei partners aan een fijnere stad. Ik ben trots op de toevoeging van dit vooraanstaande bureau, omdat het veel waarde hecht aan natuur en beleving. Als ik zie hoe zij in andere steden van gebouwen en plekken hele landschappen maken, dan ben ik blij dat we ze hebben kunnen strikken voor Heerlen.”

Landschap als fundament
DELVA gelooft in de kracht van de natuur als middel om de hedendaagse ruimtelijke opgaven aan te pakken. Steven Delva, eigenaar van DELVA, legt uit: “ We keren het ontwerpproces om en kiezen radicaal voor het landschap als basis. Daarbij combineren we allerlei vraagstukken die een stad heeft. Elk ontwerp moet een antwoord bieden op meerdere uitdagingen. Wij werken niet met losse elementen, maar creëren één samenhangende, groene totaaloplossing die bijvoorbeeld ook ruimte biedt voor parkeren, cultuur, ontmoeting en economische stimulans.” Voor deze aanpak ontving DELVA in 2021 de titel ‘Architect van het Jaar’. Delva voegt toe: “Heerlen biedt ruimte voor vernieuwing en verbetering. We zijn enthousiast om deze stad nog mooier te maken en kijken uit naar een inspirerende samenwerking.”

Keuze voor kwaliteit
Heerlen maakt er werk van om van de stad een prettigere plek te maken waar mensen met liefde wonen, werken, studeren, ondernemen en recreëren. Dat is een flinke opgave waarbij de lat hoog ligt. Daarom worden gerenommeerde partijen van zowel nationale als internationale faam betrokken. Ook andere toonaangevende architecten waaronder Francine Houben (Mecanoo), Kraaijvanger Architects en Jo Coenen werken aan projecten in Heerlen.

Comments are closed.