Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Nieuwe hoekgevel Saroleastraat

PERSBERICHT

Weer een mooie, beeldbepalende hoekgevel in de Saroleastraat erbij

Er komt weer volop leven in het winkelpand aan de Saroleastraat 26, waar eerder Bakkerij Bart zat. Hier komt modezaak Deems, die daarmee de comeback maakt naar Heerlen-Centrum. Het pand wordt van binnen en buiten opgefrist. Vanuit het gevelverbeteringsfonds verstrekt Heerlen een subsidie om de gevel te renoveren. Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens: ”Hoekpanden zoals deze hebben grote invloed op hoe we de stad beleven. De tegenovergelegen winkel van Bakkerij Voncken, waarvan de gevel vorig jaar in oude stijl is teruggebracht, is daarvan hét bewijs. Ik hoop dat er nog veel meer panden gaan volgen.” 

Gevelverbetering
In Heerlen-Centrum heeft de kwaliteit van de openbare ruimte, waaronder de gevels, volop aandacht. Via het gevelverbeteringsfonds stimuleert de gemeente vastgoedeigenaren om gevels (meer) uitstraling te geven. Na een eerste oproep werd € 334.750 toegekend voor twaalf gevels in de Akerstraat, Geleenstraat, Oranje Nassaustraat, Saroleastraat, Robroekergats en de Willemstraat. Daarnaast is voor de verbetering van Saroleastraat 26 een subsidie van
€ 45.000,- beschikbaar gesteld. Binnenkort volgt de oproep aan pandeigenaren om subsidie te vragen om hun gevel(s) te vergroenen.


Samen maken we de stad
Het aanpakken, verbeteren en herstellen van gevels levert een waardevolle bijdrage aan het verbeteren van de uitstraling van Heerlen-Centrum en maakt onderdeel uit van de totale aanpak om van de stad een leukere en levendigere plek te maken om in te verblijven. Het maakt onderdeel uit van de ambitie ‘Samen maken we het Centrum’.

Comments are closed.