Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Energietoeslag 2023

Heerlen wil medio november energietoeslag 2023 uitbetalen

Door de aanhoudend hoge energieprijzen heeft de Rijksoverheid besloten, dat er ook in 2023 een energietoeslag van 1300 euro komt. Dit wordt geregeld in de Wet energietoeslag 2023.

De Eerste Kamer heeft de wet voor de energietoeslag 2023 op 3 oktober aangenomen. Een dezer dagen wordt het gepubliceerd in het staatsblad en dan is de wet actief. In februari van dit jaar heeft het college – vooruitlopende op de nieuwe wetgeving – alvast een voorschot van 500 euro betaald aan iedereen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm die ook in 2022 energietoeslag heeft gekregen.

Nu de wet is aangenomen kan Heerlen aan de slag met het klaarzetten van de automatische betalingen voor wie in 2023 reeds het voorschot van € 500 heeft ontvangen en aan de geldende voorwaarden voldoet. Het eerder uitbetaalde voorschot van 500 euro wordt hierbij verrekend.

Dit bedragwordt medio november uitbetaald.

Krijgt u niet automatisch de energietoeslag, maar heeft u wel een laag inkomen, dan heeft u soms toch recht op energietoeslag. U kunt dit pas aanvragen als het formulier voor de energietoeslag 2023 op onze website staat. Medio november is er meer duidelijkheid wanneer het aanvraagformulier beschikbaar is.

Comments are closed.