Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Koning bezoekt Heerlen

PERSBERICHT

Werkbezoek door diverse wijken en buurten

Koning bezoekt Heerlen

Zijne Majesteit de Koning brengt vandaag, woensdag 21 februari, een werkbezoek aan Heerlen. Het bezoek staat in het teken van het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN).

Koning Willem-Alexander start zijn bezoek in de Royal, waar burgemeester Roel Wever en NPHLN-directeur Ron Meyer hem kort meenemen in de geschiedenis van Heerlen. Daarna krijgt de Koning een introductie over het Nationaal Programma Heerlen-Noord en maakt hij kennis met de alliantiepartners van het programma en spreekt hij met diverse bewoners.

Vervolgens wandelt de Koning door Heerlen-Noord. Deze wandeling start bij het Maankwartier waar Koning Willem-Alexander uitleg krijgt over de veiligheidsuitdagingen van Heerlen-Noord, maar ook in gesprek gaat over de renovatie en het woonklimaat van de Auroraflat. Aansluitend wandelt hij naar de Sittarderweg. Ook bezoekt hij in een hoofdopzichterswoning een echtpaar dat al decennia in Heerlen-Noord woont. Tijdens dit gesprek staat de verandering van Heerlen-Noord centraal. Daarna ontmoet de Koning een jong gezin dat in een opzichterswoning woont, zij vertellen over hun keuze om in Heerlen-Noord te gaan wonen.

De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan een basisschool waar Koning Willem-Alexander docenten, ouders en kinderen ontmoet en spreekt over verschillende voor de wijk belangrijke initiatieven zoals de verlengde schooldag en de krant van de buurvrouw.

Burgemeester Wever over het bezoek: “Dat de koning naar Heerlen komt maakt trots. Het is een blijk van waardering voor de inzet die we hier in Heerlen met zijn allen plegen. Een Koninklijk bezoek helpt in het gezamenlijk gevoel dat we als stad een sprong voorwaarts aan het maken zijn.

In het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) werken bewoners, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties samen aan een betere toekomst voor Heerlen-Noord. Zodat het voor de levenskansen en gezondheid van de volgende generaties niet uitmaakt of je in Heerlen-Noord of elders geboren wordt.  

Comments are closed.