Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Bibliotheek abonnement cadeau voor 65 +’ers

Vanaf 1 oktober krijgen alle inwoners van Heerlen van 65 jaar en ouder, van de gemeente een abonnement op de Bibliotheek. Het gaat om een volwaardig abonnement met mogelijkheden als boeken lenen, gebruik maken van de computer, toegang tot duizenden e-books, luisterboeken, tijdschriften en cursussen.

Iedere 65+’er die al een abonnement bij SCHUNCK Bibliotheek heeft, krijgt een brief met verdere informatie. Al deze abonnementen zet SCHUNCK automatisch om naar het abonnement van de gemeente Heerlen.
Inwoners van Heerlen die op of ná 1 oktober 65 jaar worden en nog geen abonnement hebben, kunnen zich vanaf die datum melden in één van de vier vestigingen in de stad.

Wethouder Marco Peters: “Juist ook voor ouderen is een abonnement van de bibliotheek heel waardevol. Boeken lezen, contact met anderen leggen, maar ook jezelf blijven ontwikkelen. Daarom is het ook zo mooi dat mensen met hun abonnement allerlei cursussen kunnen volgen om nieuwe vaardigheden te leren. Voorbeelden hiervan zijn taalcursussen, het verder ontwikkelen van digitale vaardigheden of aan de slag te gaan met fotografie. Zo willen we mensen boeien en betrokken houden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.