Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

PERSBERICHT

Herdenking en viering

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Heerlen

Heerlenaren zijn op 4 mei om 18.30 uur welkom om in het Raadhuis de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Daarna kunnen de aanwezigen meelopen met de stille tocht en om 20.00 uur bij de Gedachteniskapel samen twee minuten stil zijn. Tot slot is er in het Royal Theater een gratis herdenkingsconcert. Op 5 mei is er vanaf 13.00 uur een programma in Stadspark Lange Jan en is er in de middag en avond een gratis film in het Royal Theater.

Herdenkingsbijeenkomst

De bijeenkomst in het Raadhuis (ingang Raadhuisplein) bestaat uit verschillende voordrachten en toespraken, van onder meer burgemeester Roel Wever, het kindercollege, Gerrit-Jan Meulenbeld, Nina Wijzenbeek, Noor Jacobs, deken Hans Bouman en Marjo Knibbeler, afgewisseld met muzikale intermezzo’s van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius.

Stille tocht

Om 19.30 uur maken wij ons klaar voor de stille tocht. Deze vertrekt tegen 19.40 uur vanaf het Raadhuisplein naar de Gedachteniskapel aan de Akerstraat.

Ceremonie bij Gedachteniskapel

Om 19.58 uur speelt Laurent van den Bos van Harmonie T.O.G. Welten ‘De Taptoe’. Daarna volgen om 20.00 uur twee minuten stilte. Om 20.02 uur klinkt het Wilhelmus en tot slot zijn er verschillende bijdragen van een leerling van basisschool Tarcisius, burgemeester Wever en het kindercollege. Het programma wordt afgesloten met kransleggingen bij het monument.

Gratis herdenkingsconcert ‘Van oorlog naar vrede’

Om 20.45 uur bent u van harte welkom in het Royal Theater voor het herdenkingsconcert. Tijdens dit concert zal het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius onder leiding van dirigent Anton Kropivšek te horen zijn. Ook zijn er optredens van zangeres Mala en Foreign Bloom. De entree is gratis, maar u heeft wel een kaartje nodig. Dit kaartje is gratis online te bestellen via de site van Filmhuis de Spiegel. Ga hiervoor naar www.filmhuisdespiegel.nl.

Dodenherdenking Hoensbroek

Gezamenlijke Buurtstichtingen Hoensbroek, SBWM/Viergebroek organiseren de dodenherdenking bij de kleine St. Jan in Hoensbroek. Het programma start om 19.45 uur met een toespraak en muziek. Namens de gemeente is wethouder Martin de Beer aanwezig.

Bevrijdingsdag

Op 5 mei is er vanaf 13.00 uur een programma in Stadspark Lange Jan. Burgemeester Roel Wever zal om 15.30 uur het door atletiekvereniging AVON overgedragen vredesvuur ontsteken. Het programma wordt muzikaal omlijst door verschillende optredens.

Om 16.00 uur zal in het Royal theater de film Austerlitz worden vertoond. ’s Avonds draait om 19.00 uur de film The pianist. Beide films zijn gratis te zien, maar u heeft hiervoor wel een kaartje nodig. U kunt online uw gratis kaartje bestellen via de website van Filmhuis de Spiegel. Ga hiervoor naar www.filmhuisdespiegel.nl. Voor beide films zijn aparte kaartjes nodig.

Comments are closed.