Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Heerlen Rooftop project

PERSBERICHT

SCHUNCK draagt stokje over aan gemeente Heerlen

De daktuin van het Heerlen Rooftop Project krijgt vervolg voor de komende drie jaar

Vorig jaar juni opende de daktuin van het ‘Heerlen Rooftop Project’ op het dak van Q-Park Putgraaf. Dit parkeerdek werd met succes tijdelijk tot een kleinschalige urban farming tuin getransformeerd om zowel meer natuur de stad in te brengen als aandacht te scheppen voor urgente thema’s als klimaat, hittestress en verlies aan biodiversiteit in de binnenstad. SCHUNCK droeg op donderdag 31 augustus het stokje van dit project over aan gemeente Heerlen om hier voor ten minste drie jaar verder invulling aan te geven. De Vereniging Stadstuin neemt het beheer van de daktuin voor hun rekening.
 

Groene kroon

Met de verdere doorontwikkeling van de daktuin op de Putgraaf blijft de focus op het thema klimaat, hittestress en groen in een stedelijke omgeving. De tuin is momenteel opgedeeld in groene kamers die biodiversiteit stimuleren en op deze manier de natuur de stad in brengen. Om meer zichtbaarheid aan het groen te geven wordt langs de randen een groene kroon aangelegd, die vanaf de straat voor iedereen te zien is. Een echte aanwinst voor de stad!

Moestuin adopteren
Eén van de plannen voor de daktuin is het creëren van moestuinen. Deze moestuinen kunnen vervolgens geadopteerd worden door centrumbewoners zonder tuin.

Ontwikkeling daktuin

Wethouder Casper Gelderblom nam symbolisch het stokje over van SCHUNCK en gaf een kijkje in de toekomstplannen voor de daktuin van het Heerlen Rooftop Project: “We willen de daktuin nog verder ontwikkelen tot een mooie ontmoetingsplek voor Heerlenaren. We willen met de daktuin jonge kinderen stimuleren om meer met het thema klimaat bezig te zijn. De daktuin kan als plek dienen voor natuureducatie, waarbij we het principe van grond tot mond kunnen hanteren in één schooljaar”.

Comments are closed.