Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Goede Seniorenwoningen

PERSBERICHT

In gesprek over ouderenbeleid

Goede Seniorenwoningen en Bestrijding van Eenzaamheid grote thema’s

Wethouder Marco Peters is donderdag 29 februari in gesprek gegaan met 55 plussers in Heerlerheide over het ouderenbeleid in de gemeente Heerlen. Tijdens de bijeenkomst sprak hij met ongeveer 35 mensen over hoe dat er in de toekomst uit moet zien.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat het bouwen van voldoende goede woningen voor senioren en de bestrijding van eenzaamheid belangrijke thema’s zijn. Maar ook veiligheid, ontmoeting, vitaal en gezond ouder worden en zelfredzaamheid, zijn voor veel 55 plussers essentieel. Dat geldt ook voor arbeidsparticipatie, digitale ontwikkeling en blijven meedoen in de maatschappij.

Wethouder Marco Peters: “Het is belangrijk dat alle 55 plussers over dit onderwerp meepraten. Zij weten immers het beste waar behoefte aan is. Met hun inbreng kunnen we het huidige beleid verbeteren en de nadruk leggen op dingen die echt belangrijk zijn. Zo leggen we een stevig fundament waarmee we gericht aan de slag kunnen voor ouderen, nu en in de toekomst.”

Voor 55 plussers die aan het werk zijn, is het niet altijd even gemakkelijk om aan te sluiten bij de bijeenkomsten overdag. In een later stadium worden zij op een andere manier betrokken, zodat ook zij hun inbreng kunnen leveren voor het nieuwe ouderenbeleid.

De komende tijd zijn er nog verschillende bijeenkomsten.

DatumTijdstipLocatie
Woensdag 6 maart11.00 uurhet Gemeenschapshuis Heksenberg
Woensdag 13 maart14.30 uurde Caumerbron
Woensdag 27 maart10.00 uurHoeskamer Butting-Inn
Woensdag 3 april11.00 uurbuurtpunt A Gene Bek

Comments are closed.