Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Geschiedenis van Heerlen

PERSBERICHT

De geschiedenis van Heerlen op een nieuwe wijze

Heerlen lanceert elfdelige podcastserie

In oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, lanceert de gemeente Heerlen de podcastserie ‘Dit is Heerlen’. Luisteraars worden meegenomen door de rijke geschiedenis, cultuur en vorming van het Heerlen van nu. Programmamakers Ruud Kleinen en Rian Moonen brengen de luisteraar in elf afleveringen dichter bij de mensen die de stad gemaakt hebben.

Wethouder van Cultuur en Erfgoed, Jordy Clemens, is enthousiast over de podcastserie: “Dit is Heerlen is een podcast die het verhaal van Heerlen belicht aan de hand van de mensen die erbij waren. Het is fascinerend om van een aantal mensen die onze stad maakten te horen wat hun drijfveren en dilemma’s waren. Een uniek stukje vertelde geschiedenis.”

Gesprekken met lokale persoonlijkheden

Ruud Kleinen en Rian Moonen spreken met historici, politici, kunstenaars en ondernemers. Zo blikt Alexander Sakkers terug op zijn periode als burgemeester en vertelt Riet de Wit over de inspanningen tijdens Operatie Hartslag. Burgemeester Roel Wever vertelt over de eerste keer dat hij de burgemeesterskamer inliep en hoe voorgangers als Marcel van Grunsven hem nog altijd beïnvloeden. Toon Hezemans vertelt over hoe Lak Aan Brak met murals heel Heerlen overnam en kunstenaar Vincent Lancée wil nog altijd wel met een spuitbus aan de slag in de stad.

Dit is Heerlen is een idee van Marcel van der Heyden in opdracht van de gemeente Heerlen. Aanleiding voor het maken van de serie was het overlijden van Heerlense kunstenaar Hubert Bour. Alle afleveringen zijn te beluisteren via Spotify.

Comments are closed.