Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Activiteiten carnavalsoptochten

Met dit schrijven uw aandacht voor een aantal activiteiten rond de carnavalsoptochten.

Op vrijdag 9 februari a.s. omstreeks 21.30 uur wordt de Blauw Sjuut feestelijk ingehaald. Programma rondom de intocht start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Hierna zal het programma zoals dat voorzien is op het podium verder gaan.

De kinderoptocht op 10 februari gaat van start om 13.33 uur vanaf het van Grunsvenplein en zal ongeveer tegen 14.30 uur op het Pancratiusplein arriveren.

Op zondag 11 februari is de Grote Optocht. De binnenstad is met de auto via de Akerstraat heel slecht bereikbaar. ‘s Morgens worden de meeste cafés beleverd met grote bierwagens en voor de live tv-uitzending zullen diverse vrachtwagens containers, units e.d. leveren.

Voor de kerkgangers van de Pancratiuskerk, die per auto het Pancratiusplein Noord willen bereiken, adviseer ik te rijden via de Gasthuisstraat- Pancratiusstraat – Bongerd naar de oprit langs het Glaspaleis om dan op Pancratiusplein Noord te parkeren.

Langs de optochtroute worden op zondagmorgen dranghekken geplaatst. De oprit naar de kerk wordt opengehouden aan de Bongerdzijde.

Na de mis op zondag worden alle hekken weer gesloten en aansluitend wordt de binnenstad voor alle verkeer afgesloten.

De Grote optocht start vanaf de Vlotstraat om 12.15 uur

De Optocht van Heerlen wordt live uitgezonden op L1 televisie. Aanvang uitzending Optocht is om 13.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Jack Theunissen,
Voorzitter Optochtcommissie

Comments are closed.