Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Walk Walk Dance in Heerlen

PERSBERICHT

Megaprimeur tijdens de Stad-als-Speeltuin-Dag

Onthulling van de eerste permanente Walk Walk Dance in Europa

Rennen, springen, rollen of wandelen over betoverende muzikale lijnen, waarbij je je eigen unieke ritme creëert? Dat kan binnenkort in Heerlen met de Walk Walk Dance. Dit interactieve, speelse kunstwerk, gemaakt door de bekroonde kunst- en designstudio Daily tous les jours uit Montreal komt naar ons stadshart. De Walk Walk Dance verandert alledaagse gewoonten in gedeelde menselijke ervaringen. We openen deze Europese primeur op zaterdag 3 juni om 14.00 uur tijdens de Stad-als-Speeltuin-Dag.

Centrumwethouder Jordy Clemens:

“Heerlen werkt aan meer vrolijkheid, meer verrassing en meer beweging in haar centrum. Met de Walk Walk Dance brengen we in samenwerking met een bureau van wereldklasse letterlijk muziek en dans in onze stad. Samen met de steeds verdere vergroening en steeds meer gezellige evenementen maakt dit Heerlen steeds meer tot een plek waar je wil zijn!”

Uniek in Europa

Daily tous les jours heeft wereldwijd al in meer dan 40 steden een speelse, interactieve installatie geplaatst. Zo dragen kunst en cultuur bij aan het verbinden van mensen in de stad. De installatie in Heerlen is de eerste permanente Walk Walk Dance in Europa! 

Programma

De Walk Walk Dance is onderdeel van het project Stad als Speeltuin. Een project waarbij we door meer creatieve en speelse elementen toe te voegen aan het centrum, de stad steeds leuker en vrolijker maken. Dat laten we zien op zaterdag 3 juni van 11.00 – 16.00 uur, tijdens de Stad-als-Speeltuin-Dag. Verspreid door het centrum is er overal iets te beleven.

Gratis toegankelijk en voor jong en oud. Te veel om op te noemen, daarom lichten we een aantal hoogtepunten uit:

Opening Walk Walk Dance om 14.00 uur – 15.00 uur

Met een woord van Jordy Clemens (wethouder Onderwijs, Cultuur, Erfgoed en Centrumontwikkeling) en Melissa Mongiat (co-directeur en mede-oprichter Daily tous les jours uit Montreal). Met aansluitend optredens door dancestudio HFC, Vlamp en andere dansscholen, samengesteld door Kool Cult: hét platform voor culture en sport met een hiphop state of mind. Locatie: tussen het Stadskantoor en het Raadhuis.

Geluidswandeling ‘Groene Getuigen’
Op zeven plekken in het centrum zijn de bomen getuigen van de rijkdom van Heerlen. We nemen je mee in de verhalen van deze groene getuigen. Om 12.30 en 15.30 uur (aanmelden niet nodig).

Workshop Buildering en Freerunning voor jong & oud
Ga op creatieve en sportieve ontdekkingstocht met de buildering- en freerunning parcoursen. Om 12.45 en 14.45 uur (aanmelden niet nodig).

Rondleiding door het vernieuwde stadskantoor en raadhuis
Neem een kijkje in het nieuwe stadskantoor en gerenoveerde raadhuis. Om 11.30 en 15.00 uur (aanmelden nodig)

Rondleiding langs alle onderdelen van de Stad als Speeltuin Ontdek onze speelse binnenstad onder leiding van een enthousiaste gids. Om 11.00 en 13.30 uur (aanmelden niet nodig)

Alle rondleidingen en workshops starten bij de Walk Walk Dance, tussen het Stadskantoor en Raadhuis.  

Verder bruist het in het centrum met onder meer: schaken op de Promenade, dansen en TikTokflimpjes maken in de Morenhoek, voorlezen op het Betaplein, het nieuwe Stadsmeubel in de Stadstuin, luisteren naar muziek op de Bongerd, spellen spelen op het Schelmenhofje, verwonderd raken door spectaculair en humoristisch straattheater en heel veel meer. Kijk op onze website voor het complete programma en de locaties: www.heerlen.nl/stadalsspeeltuin.

Comments are closed.