Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

1000 nieuwe leden bibliotheek

PERSBERICHT

Sinds de invoering van het cadeau abonnement

Ruim 1000 nieuwe 65+ leden

Op dit moment hebben ongeveer 2100 65+ers in de gemeente Heerlen een abonnement op de bibliotheek. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de situatie voordat het cadeau abonnement is ingevoerd. Toen waren namelijk 900 65+ers lid van de bibliotheek.

In totaal zijn 900 bestaande abonnementen van 65+ers omgezet naar het door de gemeente betaalde abonnement. Daarnaast zijn er ongeveer 1.200 nieuwe leden bijgekomen. Het is onduidelijk hoe de verspreiding over de verschillende vestigingen in de stad is.

Het cadeau van de gemeente is voor veel 65+ers aanleiding om de bibliotheek te herontdekken. Wethouder Marco Peters van Ouderenbeleid: “Vaak zijn mensen jarenlang niet meer in de bibliotheek geweest en zijn ze positief verrast door wat de bibliotheek tegenwoordig allemaal te bieden heeft. Zo hebben verschillende nieuwe 65+ leden zich meteen aangemeld voor de gratis training Klik & Tik of als vrijwilliger voor één van de verschillende vrijwilligersfuncties”.

Sinds 1 oktober 2023 Krijgen alle 65+ers en volwaardig abonnement op de bieb cadeau. Dat levert voor hen mogelijkheden als boeken lenen, gebruik maken van de computer, toegang tot duizenden e-books, luisterboeken, tijdschriften en cursussen.

Comments are closed.