Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Kidscultuurweek in Heerlen

PERSBERICHT

Kidscultuurweek in Heerlen

Maandag 19 juni, dinsdag 20 juni en donderdag 22 juni vindt voor de leerlingen van de groepen 3 en 4 van alle Heerlense basisscholen de kidscultuurweek plaats. De kidscultuurweek is een initiatief van de gemeente Heerlen om kinderen kennis te laten maken met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de rijke geschiedenis van de stad. Het Thermenmuseum, Parkstad Limburg Theaters, Tinkers Guild, Filmhuis de Spiegel en SCHUNCK werken mee aan dit project. 

Derde editie

Na een succesvolle eerste en tweede editie hebben de deelnemende

culturele partners in Heerlen opnieuw de handen ineengeslagen om een inspirerend cultureel programma voor de leerlingen samen te stellen.

Terug naar het verleden

Ze duiken in de rijke geschiedenis van het Romeinse badhuis in het Thermenmuseum. Ze zullen een workshop Stopmotion volgen bij Filmhuis de Spiegel en de kinderen zullen ook bij SCHUNCK verschillende workshops volgen over literatuur, dans en muziek. Ze worden bij Tinkers guild uitgedaagd te ontdekken hoe we verbonden zijn met Media, Technologie en Ontwerp en ze gaan een workshop ‘drama’ volgen bij Parkstad Limburg Theaters. Ieder einde van de dag kunnen de kinderen naar de voorstelling Jungleboek in het Parkstad Limburg Theater. Zo ontdekken de leerlingen het hele verhaal van Heerlen; van de Romeinse stad Coriovallum tot het Heerlen van nu.

Wethouder Jordy Clemens vindt het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met het culturele aanbod van de stad: “Wij zijn ontzettend blij dat we na het succes van de voorgaande jaren opnieuw een kidscultuurweek kunnen organiseren voor enthousiaste leerlingen in Heerlen. Tijdens deze kidscultuurweek mogen de Heerlense leerlingen kosteloos proeven aan de geschiedenis van de stad.’’

Comments are closed.