Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Veilig internetten in Limburg

PERSBERICHT

Nieuwe website en helpdesk voor veilig internetten in Limburg
Het platform Digitaal Veilig Limburg is vandaag live gegaan met een gloednieuwe website en helpdesk voor alle inwoners van en ondernemers in Limburg. Roel Wever (burgemeester van Heerlen en cyberburgemees-ter namens de Limburgse gemeenten) heeft vanmiddag het startsein ge-geven.
Op de website www.digitaalveiliglimburg.nl kan iedereen terecht voor be-trouwbare informatie over veilig internetten. Ook kan men bij vragen of vermoedens de helpdesk bellen, telefoonnummer 085-0082791. De help-desk is te bereiken tijdens schooluren (9.00-16.00 uur).


Om cybercrime te voorkomen
Digitaal Veilig Limburg richt zich op het digitaal weerbaar maken van internetge-bruikers in Limburg. Cyberburgemeester Roel Wever: “Waar wij ons op richten is mensen helpen om misdrijven online te herkennen, zoals fraude met valse mails of whatsappjes. Preventie en bewustwording zijn namelijk essentieel om te voor-komen dat mensen slachtoffer worden van online cybercriminaliteit.”
“We merken dat mensen het lastig vinden om hun weg te vinden in online infor-matie over dit onderwerp. Ook blijkt het vaak moeilijk in te schatten hoe betrouw-baar die informatie vervolgens is. Juist dat probleem willen wij met de nieuwe website aanpakken”, aldus Roel Wever.
Telefonische helpdesk

Voor de telefonische helpdesk werken de Limburgse gemeenten samen met het Platform Veilig Ondernemen (PVO) en IT-studenten van Gilde Opleidingen en VISTA College. Zij krijgen ondersteuning van specialisten.
De telefonische helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tijdens schooluren (9.00-16.00 uur). Tijdens schoolvakanties is de telefonische helpdesk gesloten. Het telefoonnummer is 085-0082791.
Noodgeval? Bel de politie
De helpdesk van Digitaal Veilig Limburg is er niet voor noodgevallen. Mensen die slachtoffer zijn (of hiervan een sterk vermoeden hebben) van online criminaliteit zoals afpersing, diefstal of fraude, kunnen het beste direct met de politie bellen.

Comments are closed.