Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Startersleningen

PERSBERICHT

Succesvolle regeling ondersteunt starters op woonmarkt én Heerlen als woonstad

College wil door met startersleningen en hoger budget opzij zetten

Het college van B&W wil het budget voor startersleningen aanvullen en ophogen van €400.000,- naar €1.200.000,-. De gemeenteraad bepaalt of dit voorstel doorgaat. Sinds september 2021 ondersteunt de gemeente Heerlen starters op de woningmarkt met de starterslening. De regeling blijkt zo succesvol dat het aanvankelijke budget van €400.000,- voor het eerste jaar inmiddels op is. Duidelijk is dat starters behoefte hebben aan ondersteunende maatregelen en deze ook aangrijpen om een woning te kopen.

Soepele voorwaarden voor starters

Met de starterslening kunnen starters extra geld lenen om het verschil te overbruggen tussen de koopsom van een woning en het maximale bedrag dat zij aan hypotheek kunnen ontvangen. De maximale koopsom voor een woning bedraagt € 245.000,- en het maximaal te lenen bedrag bedraagt € 49.000,-. De looptijd van de starterslening is 30 jaar, waarvan de eerste 15 jaar rentevast. Starters hoeven de eerste 3 jaar geen aflossing te betalen.

Er zijn in Heerlen in het eerste jaar 50 leningen verstrekt, toegezegd of gereserveerd. Het totale leenbedrag is €470.951,75. Kijk voor meer informatie over de starterslening in Heerlen, op onze site: Starterslening aanvragen (heerlen.nl)

De gemeenteraad van Heerlen bepaalt of het voorstel doorgaat. 

Comments are closed.