Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Pluk de dag in de Romeinse Pluktuin

De Romeinen wisten het al: er is meer dan alleen hard werken. Soms moet je even kunnen ontspannen. Het badhuis in het Thermenmuseum is hier een mooi voorbeeld van. Maar wat een minstens net zo ontspannende werking heeft is groen. Een afgesloten rustige plek waar je kunt ontspannen, ontmoeten en … gezond eten.

Samen met bewoners, ondernemers en andere enthousiastelingen heeft gemeente Heerlen zo’n idyllisch plekje kunnen realiseren in het Romeins Kwartier in Heerlen. In de binnentuin achter archeologisch centrum De Vondst ligt een heuse Romeinse pluktuin. Dit is een groene oase waar bezoekers, bewoners en ondernemers even heerlijk tot rust kunnen komen. Omwonenden en andere ge├»nteresseerden kunnen hier samen met de Moestuinman en Plantenbiebhouder Simon Eurlings komen tuinieren en ook kleinschalige activiteiten zijn hier mogelijk. En het is natuurlijk een heerlijke lunchplek. De beplanting bestaat voornamelijk uit groeten en kruiden die de Romeinen mee hebben gebracht naar West-Europa.

Om het voor iedereen leuk te houden, zijn er een aantal richtlijnen opgesteld, deze kun je vinden op de borden in de pluktuin.

Behandel deze locatie en planten met respect.

kijk ook eens op de website

Comments are closed.