Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Ouderen op zoek naar nieuwe liefde

PERSBERICHT

Met speeddates en Ball zum einsamen Herzen

Ouderen op zoek naar nieuwe liefde

De gemeente Heerlen gaat alleenstaande ouderen helpen bij het vinden van een partner. Dat kan met het organiseren van speeddates voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook door het organiseren van een zogenaamd ‘Ball zum einsamen Herzen’, een gezellige dansavond.

Wethouder Marco Peters van Ouderenbeleid: “Er is zeker behoefte bij alleenstaande ouderen aan contact, vriendschappen en relaties. Genoeg mensen vinden het fijn om samen te kunnen zijn met iemand, ook op hogere leeftijd. Alleen ervaren velen een drempel om er iets aan te doen. Wij willen hierbij helpen”.

Initiatief

Het idee voor dit initiatief is ontstaan tijdens de bezoeken van de wethouder met de seniorassistent. Elke twee weken gaan zij samen naar een activiteit voor ouderen, verspreid over de hele stad. Ze schuiven aan bij een koffie-uurtje in een gemeenschapshuis, doen mee met een spelletje of nemen deel aan een gymles. Waar het daarbij echt om gaat is te horen wat er leeft onder ouderen en hoe daarmee het ouderenbeleid in de stad verder vormgegeven kan worden.

Valentijnsdag

“14 februari: Valentijnsdag. Welke dag is beter dan deze, om dit idee te lanceren”, aldus Marco Peters. “En natuurlijk moeten we nog wat zaken regelen voordat we echt van start kunnen. Maar geloof me. Alles wat hieruit kan voortkomen is mooi en brengt mensen bij elkaar. Op welke manier dan ook”.

Comments are closed.