Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Eurocommissaris Frans Timmermans omarmt Parkstedelijk Verbond voor Energierechtvaardigheid in Heerlen

PERSBERICHT

Vice-voorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans bracht vandaag een bezoek aan Heerlen. Timmermans was als hoofdspreker te gast bij de Conferentie voor Energierechtvaardig

heid, georganiseerd in De Nieuwe Nor door de gemeente Heerlen en vakbond FNV. Tijdens zijn toespraak verwees de eurocommissaris naar de gedeelde doelen van de Europese Green Deal en het regionale Verbond voor Energierechtvaardigheid. Beiden richten zich op een sociale, inclusieve transitie naar een duurzame samenleving.

Verklaring van Heerlen

Na zijn toespraak ontving Timmermans uit handen van Wethouder Wonen & Milieu Casper Gelderblom en middelbare scholieren van het Grotius College een ‘Verklaring van Heerlen’. De Verklaring onderstreept de drie doelen van energierechtvaardigheid: een betaalbare energierekening, een leefbare woonkamertemperatuur, en een houdbare ecologische voetafdruk.

Wethouder Wonen & Milieu Casper Gelderblom: “Heerlen en Parkstad zijn hard getroffen door de energiecrisis. Maar we zijn vastberaden onze energiearmoede om te buigen naar energierechtvaardigheid. Door lokale, nationale, én Europese krachten te bundelen, wil Heerlen uitgroeien van energiearmoede-hoofdstad vandaag tot kloppend hart van het energierechtvaardige Parkstad van morgen. We zijn dan ook erg blij met de steun van eurocommissaris Timmermans.”

Verbond voor Energierechtvaardigheid

Het Verbond voor Energierechtvaardigheid werd in oktober 2022 opgericht om de bovengemiddelde energiearmoede in Parkstad het hoofd te bieden. Het is een samenwerkingsverband van alle Parkstadgemeenten en enkele tientallen regionale maatschappelijke organisaties, waaronder woningcorporaties, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, duurzaamheidscoöperaties en liefdadigheidsorganisaties.

Comments are closed.