Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Dodenherdenking Heerlen

Nationale Dodenherdenking Heerlen 2022

In vrijheid kiezen

Op woensdag 4 mei wordt in Heerlen de Nationale Dodenherdenking gehouden, met als hoofdthema ‘Vrijheid in Verbondenheid. Genodigden en belangstellenden zijn welkom vanaf 18.20 uur in de hal van het stadskantoor aan de Geleenstraat 25 in Heerlen. Odin Westen, ceremoniemeester en bestuurslid van het 4 en 5 mei comité, heet iedereen welkom.

Locoburgemeester Peter van Zutphen opent de bijeenkomst met een korte overweging over het jaarthema ‘In vrijheid kiezen’. Nico de Borst, Bestuurslid van Breath Care for Kids, vertelt over zijn persoonlijke inzet voor Oekraïne en spreekt over de nieuwe oorlog in Europa. Scholiere Noor Jacobs van het Eijkhagen college houdt een voordracht. De Akense dichter Josef Gülpers draagt een eigen tekst voor.

Deken Bouman en Dominee Joachim Stegink houden samen een kort meditatief moment rond vrede en vrijheid. Het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius zorgt voor de muziek.

Stille tocht

Rond 19.30 uur vertrekken de aanwezigen in een stille tocht naar de Gedachteniskapel aan de Akerstraat. Om 19.58 uur speelt harmonie T.O.G. Welten de ‘Last Post’. Daarna volgen twee minuten stilte.

Om 20.00 uur klinkt het Wilhelmus en vervolgens draagt Siem Brandt, leerling van basisschool Tarcisius een gedicht voor. Tenslotte richt locoburgemeester Peter van Zutphen het woord tot de aanwezigen. Het programma wordt afgesloten met kransleggingen bij het monument.

Dodenherdenking Hoensbroek

De Stichtingen Buurtgericht Werken in Hoensbroek organiseren de dodenherdenking bij de kleine St. Jan in Hoensbroek. Het programma start om 19.45 uur. Namens de gemeente zijn de wethouders Martin de Beer en Adriane Keulen aanwezig.

Comments are closed.