Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Stembureauleden gezocht

17 maart 2021 Op 17 maart 2021 gaan we in Heerlen coronaproof stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden om mee te werken op een stembureau. Hiervoor ontvangt u een vergoeding van de gemeente. Heeft u altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen? Dan is dit uw kans!

Keuze uit stembureaulid of -teller

Als u werkt in een stembureau levert u juist nu een belangrijke bijdrage aan de democratie. Als stembureaulid bent u onder leiding van de voorzitter medeverantwoordelijk voor een goed verloop van het stemproces. Als teller bent u na het einde van de stemopneming onder leiding van de voorzitter verantwoordelijk voor het sorteren en het handmatig tellen van de stembiljetten.

Bent u minimaal 18, stemgerechtigd en wilt u helpen? Meld u dan aan via de website van het stembureauportal.

Corona en verkiezingen

Door de coronamaatregelen hebben we extra handjes nodig. En natuurlijk nemen we ook voor degenen die er werken extra maatregelen, zoals hygiënemaatregelen en extra afstand tussen de leden en tellers. Tussen de stembureauleden en de stemmers komen kuchschermen.

We bieden u:

·        een kijkje achter de schermen

·        een leuke dag met gezellige stembureau-collega’s

·        goede verzorging van eten en drinken

·        een vergoeding

Misschien ook al voor 15 en 16 maart leden nodig

Mogelijk kan ook op 15 en 16 maart al worden gestemd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft namelijk voorgesteld dat op die dagen in elke gemeente een beperkt aantal stemlokalen open gaan. Dit is bedoeld voor mensen die door het coronavirus tot de risicogroepen behoren. Als Tweede en Eerste Kamer het daarmee eens zijn, zoeken we ook stembureauleden voor die dagen.

Interesse? Meld u dan aan via de website van het stembureauportal.

Comments are closed.