Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Leidingwerkzaamheden Valkenburgerweg

Geachte bewoner,
In het centrum van Heerlen leggen wij voor energieleverancier Mijnwater B.V. nieuwe leidingen aan tussen de Groene Boord en Valkenburgerweg. Via deze brief informeren wij over de voortgang en de komende werkzaamheden.
Wat gaan we precies doen, waar en wanneer?

 1. Eerste deel Valkenburgerweg (groene vak op de tekening op de volgende pagina) Op dit moment zijn we bezig met de aanleg van de leiding in het eerste deel van de Valkenburgerweg. Het streven is om op vrijdag 23 oktober dit deel te asfalteren. Op die dag is op dit wegvak geen verkeer mogelijk, ook niet voor bewoners (groene werkvak op het kaartje) Graag hier rekening mee houden a.u.b.!
 2. Tweede deel Valkenburgerweg (oranje vak op de tekening op de volgende pagina) Op 19 oktober gaan we het asfalt frezen van het tweede deel van de Valkenburgerweg. Doorgaand verkeer is dan ook op dit deel niet mogelijk. Bestemmingsverkeer via de Euterpelaan blijft mogelijk. We zullen hiervoor rijplaten aanbrengen bij het kruispunt met de Euterpelaan en bij de inrit van de Rabobank. Het streven is om het tweede deel van de Valkenburgerweg op 22 november af te hebben.
  Bovengenoemde werkzaamheden gaan helaas altijd gepaard met meer geluid en meer stof. Wij doen onze uiterste best die overlast voor u tot een minimum te beperken.
  Bereikbaarheid Valkenburgerweg
  De Valkenburgerweg wordt in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. De inritten van appartementen Nassau Staete en Castellum Heerle, privé parkeerterrein naast nummer 13, de Rabobank en Valkenburgerweg 33, blijven toegankelijk.
  Het bestemmingsverkeer kan via de Euterpelaan de Valkenburgerweg inrijden. Als het eerste deel weer is geasfalteerd dan is dit deel van de Valkenburgerweg ook weer via de Kruisstraat bereikbaar.
  Omleidingen tijdens werkzaamheden Valkenburgerweg Auto-en motorverkeer wordt omgeleid via de Geerstraat, Schakelweg, Looierstraat, Nieuw Eyckholt en Welterhuisje. Fietsers gaan via de Apollolaan, Euterpelaan en door het tweede deel van de Valkenburgerweg.
  Waar kunt u terecht met vragen?
  De werkzaamheden vinden in principe plaats tijdens werkdagen tussen 07.00 en 18.00 uur. Incidenteel kan langer doorgewerkt worden of in het weekend. Ook dan doen wij onze uiterste best de overlast tot een minimum te beperken.
  Heeft u vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op met omgevingsmanager Rudie Peeten. Hij is bereikbaar via e-mail mijnwatercentrumleiding@vshanab.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 06 22 85 58 95. Meer informatie over het project: www.mijnwatercentrumleiding.nl.


Afbeelding 1: bereikbaarheid bestemmingsverkeer weergegeven middels zwarte pijlen.

Comments are closed.