Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Heerlen zet ook de knop om

De vanzelfsprekendheid waarmee we energie gebruiken is veranderd. Gas en elektriciteit zijn duurder geworden, waardoor de energierekening stijgt. Extra belangrijk om energie te gaan besparen. Om het goede voorbeeld te geven en uit solidariteit met huishoudens die met steeds hogere energierekeningen te maken krijgen, verlaagt de gemeente de komende periode in al haar ambtelijke gebouwen de temperatuur naar 19 graden. In het kader van de landelijke campagne ‘Zet ook de knop om’ zetten we daarnaast tijdelijk in enkele iconische Heerlense gebouwen het licht uit.

Het licht uit

Naast het initiatief van de gemeente om structureel de temperatuur in haar ambtelijke gebouwen te verlagen, worden net als elders in het land beeldbepalende gebouwen in Heerlen meegenomen in de campagne ‘Zet ook de knop om’. Bij het iconische Heerlense duo van de middeleeuwse Pancratiuskerk en het modernistische SCHUNCK-gebouw gaan tijdelijk, om aandacht te vragen voor de noodzaak tot energiebesparing, de lichten uit.

Wethouder vastgoed Casper Gelderblom: “Het is van groot belang dat wij als gemeente onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en solidair zijn met alle inwoners die te maken krijgen met hogere energierekeningen. Dat doen we niet alleen de komende maanden, maar ook de komende jaren door in te zetten op brede verduurzaming van ons vastgoed.”

Zet zelf ook de knop om!

De prijs voor energie en gas is hoog. Met een paar simpele tips kun je al flink besparen. Ook thuis kun je de knop omzetten. Op de website ‘Zet ook de knop om’ staan praktische bespaartips voor ondernemers en huishoudens.

Verduurzaming in Heerlen

De gemeente neemt een aantal energiebesparende maatregelen. Vanaf november gaat bijvoorbeeld een groot gedeelte van het voormalige stadskantoor aan de Putgraaf dicht. Hiermee besparen we in vijf maanden tijd 30.000 kuub gas, gelijk aan 30% van het verbruik op die locatie. Daarnaast vraagt de gemeente ook aan enkele grote huurders de verwarming lager te zetten uit solidariteit. Naast deze korte termijn campagne, werkt de gemeente Heerlen ook aan structurele verduurzaming van haar vastgoed de komende jaren.  

Comments are closed.