Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

De avondklok in Heerlen

Beste inwoner van of ondernemer in het centrum,

Na de invoering van de avondklok hebben zich op diverse plekken in het land ernstige ongeregeldheden voorgedaan.
Deze concentreren zich meestal in het centrum. Ik kan mij voorstellen dat dit veel indruk op u heeft gemaakt. Mogelijk heeft u een gevoel van angst, boosheid of onzekerheid. U zult zich wellicht afvragen of dit ook in Heerlen gaat gebeuren. Met deze brief wil ik u informeren over de huidige stand van zaken, wat u van de gemeente en politie kunt verwachten en waar u terecht kunt voor vragen.
De huidige situatie
De situatie in Heerlen is momenteel rustig. We zien dat de coronamaatregelen en de avondklok door de meeste mensen goed worden opgevolgd. Dat is positief, daar zijn we trots op en laten we hopen dat dit zo blijft. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat het virus verdwijnt en daarmee de maatregelen komen te vervallen. Wel hebben we zorgen over een toename van oproepen op social media over demonstraties of rellen. Dit zien we in het hele land, maar helaas ook in Heerlen. Locaties en tijdstippen verschillen. Dit zorgt voor veel onrust. Op dit moment is er geen concrete informatie dat er iets in Heerlen gaat gebeuren!
Wat doen wij?
Wij monitoren nauwgezet wat er speelt in Heerlen. We kijken naar de signalen in de verschillende buurten, maar ook naar de informatie die we zien op verschillende (social) media. Daarbij werken we nauwgezet samen met de politie. De politie onderzoekt de berichten en onderneemt waar nodig actie.
Mocht er aanleiding bestaan u te informeren over nieuwe ontwikkelingen, dan delen we dit met u via onze media kanalen: www.heerlen.nl; www.twitter.com/gemeenteheerlen en ww.Facebook.com/gemeenteheerlen
Wat kunt u doen?
We hebben te maken met een onzekere situatie. Het is daarom verstandig na te denken over eventuele preventieve maatregelen die u zelf kunt nemen. Dit kan voor iedereen anders zijn. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld terrasmeubilair of andere losstaande onderdelen verwijderen. Als bewoner kunt u overwegen om uw fiets of auto tijdelijk ergens anders te parkeren.
Wij raden het in ieder geval af om tijdens of dreigende ongeregeldheden aanwezig te blijven in uw winkel. Uw persoonlijke veiligheid staat voorop. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor bewoners van het centrum. Ga na ingang van de avondklok of tijdens (dreigende) ongeregeldheden niet naar buiten en haal plantenpotten of zware versieringen bij uw voordeur naar binnen.
Verder: blijf alert en kijk met ons mee. Mocht u dingen zien die u niet vertrouwd of ergens melding van willen maken, dan horen we dat graag. Hiervoor kun u contact op nemen met de politie via 0900-8844 bij niet dringende zaken of 112 bij dringende acute zaken.Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14045 of voor niet dringende zaken via gemeente@heerlen.nl.
Blijf gezond,
Met vriendelijke groet,
Peter van Zutphen
Locoburgemeester van Heerlen

Comments are closed.