Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Conferentie Energierechtvaardigheid 10 maart in Heerlen

PERBERICHT

Praat mee over een rechtvaardige energietransitie!

Uitnodiging: Conferentie voor Energierechtvaardigheid 10 maart in Heerlen

Op vrijdag 10 maart organiseren gemeente Heerlen en vakbond FNV samen een conferentie over de effecten van de energietransitie op inwoners en werkenden. Key-note speaker is Frans Timmermans, Heerlenaar en als vicevoorzitter van de Europese Commissie verantwoordelijk voor de Europese Green Deal. Iedereen is welkom om hierbij te zijn en kan zich gratis aanmelden.

Energievraagstuk

Wethouder Casper Gelderblom (Milieu): “Wij staan voor de grote uitdaging om de energietransitie te versnellen. Door de oorlog in Oekraïne hebben wij ervaren hoe wij in de knel komen als de gas- en olieprijzen omhoog schieten. Het belang van een eerlijke, rechtvaardige oplossing voor het energievraagstuk neemt alleen maar toe.”

Verbond voor Energierechtvaardigheid

Gemeente Heerlen en Vakbond FNV werken samen in het verbond voor Energierechtvaardigheid. Dit verbond maakt zich hard voor een democratische, eerlijke oplossing voor het energievraagstuk. Ook andere gemeenten en organisaties in Parkstad hebben zich bij het Energieverbond aangesloten.

Datum, locatie en programma

10 maart 2023, in Poppodium Nieuwe Nor, Pancratiusstraat 30, 6411 KC Heerlen.

12:00 – 12:15Inloop
12:15 – 12:45Introductie door Casper Gelderblom (wethouder Milieu en Circulariteit gemeente Heerlen) en Bas van Weegberg (lid dagelijks bestuur FNV)
12:45 – 13:30Pitches en panelgesprek met: Astrid Boeijen (CEO Brightlands Campus), Michael Ehlen (Lid Raad van Bestuur at Meandergroep Zuid-Limburg), Ron Meyer ( Directeur Nationaal Programma Heerlen-Noord)
 
13:30 – 14:00Keynote speech door Frans Timmermans (vice-voorzitter Europese Commissie)
14:00 – 14:15Aanbieding Verklaring van Heerlen en vervolg
14:15 – 14:30Afsluiting

Kom ook!
Wilt u er bij zijn? Schrijf u dan in via https://www.fnv.nl/aanmelden/2023/03/conferentie-energierechtvaardigheid#/.  En kom vrijdag 10 maart naar de Nieuwe Nor in Heerlen! Deelname is gratis. Let op: er zijn maximaal 250 plaatsen en vol=vol.

Comments are closed.