Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Bestemmingsplan Schinkelkwadrant Zuid definitief

Schinkelkwadrant-Zuid transformeert naar een mooie, groene plek om fijn te wonen. Waar eerst leegstaande kantoren en winkelruimtes stonden, wordt nu een aantrekkelijk woongebied gerealiseerd met 98 nieuwe stadswoningen, appartementen én een foodhal in een groene omgeving. Daar mogen geen cafés komen, maar wel horeca in de vorm van een lunchroom, restaurant of afhaalrestaurant. Dat is de uitspraak van de Raad van State naar aanleiding van een bezwaar van de VVE Residentie Herle tegen het bestemmingsplan. De gemeente past het bestemmingsplan daar nu op aan.

Wethouder Cultuur Jordy Clemens: “De herontwikkeling van Schinkelkwadrant-Zuid is heel belangrijk voor ons centrum. Het wordt een aantrekkelijk groen woongebied met ruimte om elkaar te ontmoeten. Partner VOC bouwt er woningen en een foodhall. Gelukkig hebben we deze afspraken vooraf al gemaakt en wordt er behalve de foodhall geen horeca gebouwd. Wij maken een mooie openbare ruimte, waarbij asfalt plaatsmaakt voor groen. We zien liever bomen, fleurige bloemen en waterelementen dan grijze stenen. En dat versterkt de levendigheid van de binnenstad en draagt daarmee in belangrijke mate bij aan de aantrekkelijkheid voor bewoners, ondernemers en investeerders.”

Nieuwe verblijfsplek

Door de sloop van het voormalige winkelcentrum De Plu ontstaat er ook ruimte voor een nieuwe verblijfsplek: het Schinkelplantsoen. Dit plantsoen sluit aan op Promenade II, maar ligt ook enigszins afzijdig en vormt een verbinding naar de Schinkelstraat. Dat geeft deze plek een luw en intiem karakter. Ook dit plantsoen wordt net als Promenade II omgetoverd tot een aantrekkelijke groene oase. Met onder meer bloemen en (klim)planten, sierheesters, bomen en zitjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.