Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Natuursteen Promenade krijgt 2e leven.

PERSBERICHT

Vandaag vond een mooi staaltje van hergebruik plaats in de Heerlense binnenstad. Daar gingen 120 m2 gele natuursteen over in de handen van een kerkbestuur uit Hunsel, Leudal. De stenen komen van de Promenade en worden opnieuw gebruikt voor een pad bij een kerkhof.

Het gaat in de binnenstad om nog veel meer materialen die door projectwerkzaamheden worden weggehaald, zoals straatlantaarns, fietsbeugels, banken, bomen en boomroosters.

Wethouder Casper Gelderblom: “Ik ben blij om te zien dat we bij deze gemeentelijke projecten in de binnenstad niets weggooien. Al het overbodige materiaal krijgt een tweede of zelfs een nieuw leven en dat is mooi. Zo kunnen we afval voorkomen en belasten we onze aarde minder.”

Klimaatwinst

De klimaatwinst voor deze gehele verkoop van gebruikte materialen in het centrum van Heerlen is circa 245 ton CO2. Dat staat ongeveer gelijk aan 110 keer heen en weer vliegen naar Parijs. Tot nu toe heeft gemeente Heerlen zo’n 30.000,- EURO verdiend hiermee. We verwachten nog 45.000 EURO te verdienen aan de verkoop van de resterende natuursteen, boomroosters en het openbare toilet.

Meer weten of interesse in gebruikte materialen uit de binnenstad?

Lees verder op www.heerlen.nl/promenade of ga direct naar de marktplaats voor materialen: Ons aanbod (materialenmarktplaats.nl).

Comments are closed.