Stichting Bewonersraad Rotating Header Image

Bestrijding eikenprocessierups

De komende maanden is de rups weer in eikenbomen te vinden. De brandharen van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. Door preventief te bestrijden voorkomen we zoveel mogelijk de overlast. Wij bestrijding de eikenprocessierups door de bomen en de rupsen met een onschadelijk, biologisch middel in te spuiten vóórdat de brandharen zich ontwikkelen.

De aanpak richt zich in april en mei op plekken waar inwoners de grootste risico’s lopen; drukke fiets- en voetpaden, rondom scholen, kinderdagverblijven, verzorgingscentra en publieke gebouwen.

Overlast eikenprocessierups

Overlast kunt u melden via telefoonnummer 045-5605040 of via deze webpagina Meldingen. Dan kunnen wij de rups bestrijden.

Tips eikenprocessierups

Bent al in aanraking geweest met de rups en heeft u last van jeuk?  Dan is goed om de huid direct na blootstelling met plakband te strippen en daarna de huid en de ogen met lauw water afspoelen en uw kleding direct te wassen (liefs op 60 graden). U kunt eventueel ook contact opnemen met uw huisarts of de GGD Zuid-Limburg (kijk op de site van de GGD Zuid-Limburg)

Comments are closed.